Gisteren werd bekend dat YouTubers Thomas van Grinsven & Rutger Vink met hun boek De magische halsband (Kosmos) de Kinderjury 2022 hebben gewonnen in de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar. In de categorie 10 t/m 12 jaar won acteur en schrijver Kevin Hassing met Mus & kapitein Kwaadbaard en de koers naar de Kraken (Luitingh-Sijthoff). Volgens de CPNB stemden 52.448 kinderen op hun favoriete boek van vorig jaar al kon, net als andere jaren, ook iedere volwassene stemmen en sjoemelen met zijn leeftijd. Wat de auteurs precies hebben gewonnen naast een beeldje is onduidelijk.

De auteurs waren weer dolgelukkig:

Thomas van Grinsven & Rutger Vink: ‘Het was al jaren onze droom om een boek te maken dat wij graag als kind hadden willen lezen. Een boek waarin het heel normaal is dat twee jongens een liefdeskoppel vormen. We zijn daarom extra trots dat ons eerste boek meer dan 50.000 keer is verkocht en nu ook nog eens bekroond is met de Kinderjury. Op naar nog veel meer avonturen met onze lieve hond Paco!’

Kevin Hassing: ‘Wauw! Ik ben ontzettend trots, overrompeld en dankbaar voor het winnen van deze prijs. Ik wil iedereen bedanken die op Mus heeft gestemd en ik ga met nieuwe wind in de zeilen verder aan deze serie!’

(foto: V.l.n.r.: Rutger Vink & Thomas van Grinsven (De magische halsband), Rachel Rosier, Jasey Harders en Keving Hassing (Mus & kapitein Kwaadbaard en de koers naar de Kraken © Jelmer de Haas)