Het lied van ooievaar en dromedaris van Anjet Daanje heeft al veel media-aandacht gekregen, maar nog niet heel veel recensies (al waren de noordelijke kranten er vroeg bij). Je leest de 665 pagina’s dikke roman ook niet zomaar op een achternamiddag uit. Vandaag staat er een recensie van Thomas de Veen in NRC Handelsblad. Dankzij een verlate recensie van De Veen werd Daanjes vorige boek De herinnerde soldaat een bestseller.

Deze nieuwe roman krijgt ook alle lof van De Veen:

Daarmee is de vergelijking tussen De ontdekking van de hemel en Het lied van ooievaar en dromedaris nog niet zo gek – waarbij Daanje wel als de wijzere uit de bus komt. Zij rekent niet op een groter plan, erkent dat er misschien niets is dan chaos. En mensen: Daanje zingt het lied van mensen die de zin zelf geven.

Het boek is zo goed, dat het wel zes ballen verdient.