We waren even bang dat er helemaal geen literator meer zou worden uitgenodigd, maar vanochtend werd bekend dat Lieke Marsman de vierde gast wordt in Zomergasten.

Schrijver, filosoof en Dichter des Vaderlands Lieke Marsman is de vierde Zomergast van 2022! Marsman geldt als een van de meest gelauwerde en aansprekende dichters van haar generatie. Haar werk is zowel politiek als persoonlijk. In Zomergasten zal het gaan over de rol van taal in de politieke arena. In 2017 werd bij Marsman een zeldzame vorm van kraakbeenkanker geconstateerd. Sinds een jaar weet ze dat ze niet meer beter wordt. Janine Abbring praat met Lieke Marsman in ‘VPRO Zomergasten’ op zondag 14 augustus.

Lieke Marsman over Zomergasten:

‘Mijn Zomergastenavond is heel gevarieerd. Het zal gaan over politiek en over de rol van taal in de politieke arena. Ik heb een dramatisch tennisfragment en ik denk dat het onvermijdelijk is dat ik het met Janine over de dood ga hebben. Over alle verschillende fases waar je doorheen gaat als je hoort dat je niet lang meer te leven hebt. Van ontkenning naar eindeloos wetenschappelijke artikelen lezen naar het ontwikkelen van mystieke en religieuze gevoelens. En oh ja! Iets waar ik zelf heel erg naar uitkijk is dat ik het over ufo’s wil hebben. Dat zullen mensen raar vinden maar dit is voor mij ook onderdeel van het feit dat ik niet oud ga worden.’