Op 19 komt hij binnen: Bijna een man van J.J. Voskuil. De schare lezers die de schrijver tijdens zijn leven met Het Bureau trok, is blijkbaar ook benieuwd naar het nieuwe meerjarige project waarbij de dagboeken van de schrijver (die in 2008 overleed) worden uitgegeven.

Nog een opvallende binnenkomer is de biografie Etty Hillesum van Judith Koelemeijer. Door de aanwezigheid van een enorme hoeveelheid kinderboeken is Herman Koch een beetje gezakt in de top 10; Het Koninklijk Huis staat nu op 6. Wat stilte wil van Arthur Japin staat in de vijfde week op 10. Schemerleven van Jaap Robben staat plek 36 en helemaal aan de staart van de lijst, op 52, komt Brengschuld van Jan Siebelink binnen.

Een opvallende wegblijver is Ik ga leven van Lale Gül. Vorige week was de roman die meer dan 80 weken in de bestsellerlijst stond opeens verdwenen en deze week is de roman niet teruggekeerd.

Orhan Pamuk komt als buitenlandse literaire grootheid met De nachten van de pest binnen op 38.