Thomas de Veen en Jannetje Koelewijn interviewden voor de kerstkrant Anjet Daanje. Het interview staat al sinds twee dagen online. Jan van Mersbergen uit op Facebook zijn frustratie over zoveel aandacht voor Anjet Daanje en geeft de krant ‘De Stokpaardje van het Jaar Trofee 2022’.

We dachten dat het na een vijfsterrenrecensie (waar er in 2020 nog gesproken werd van een ‘verbluffend boek’ is de nieuwe roman een ‘verpletterend boek’), drie columns van de hoofdredacteur over ontdekkingen en de beste boeken, een stuk van een tv-recensent, eindeloze vermeldingen in stukjes over de best verkochte boeken, een nieuwitem over het winnen van een prijs, een nieuwsitem over het niet meedoen aan een andere prijs, een glunderende recensent naast de schrijver aan tafel bij het ontvangen van die eerstgenoemde prijs, daar weer een artikel over, een interview en een vanzelfsprekend op verwachte vermeldingen in de lijstjes met Beste Boeken, wel afgelopen zou zijn met de stukken over Anjet Danje [sic], tot er vandaag opnieuw een interview met Daanje in de krant staat.

Ook Tzum schrijft veel te veel over Daanje volgens Jan van Mersbergen: ‘Voor een literaire website uit het noorden is het logisch is dat als er een keer een schrijver uit Groningen lekker meedoet ieder nieuwsitem gepubliceerd moet worden.’

(foto © Dolf Verlinden)