Als je het negatief benadert dan kun je zeggen dat meer dan de helft van de kijkers wegzapt na Heel Holland bakt, maar wij van Tzum zijn altijd van het halfvolle glas, dus wij zeggen meer dan één en een kwart miljoen kijkers niet niks is. Maar liefst 1.296.000 kijkers stemden gisteren af op de tweede aflevering van De stamhouder, gebaseerd op het gelijknamige boek van journalist Alexander Münninghoff.

Tv-criticus Walter van der Kooi had eind vorig jaar drie afleveringen van de serie gezien en schreef in De Groene Amsterdammer:

Zelden verfijnde acteurs zo eendimensionaal zien spelen. Zoals trouwens alles er vanaf de start wordt ingeramd. En alsof beeld en woord niet genoeg zijn helpt de muziek een stevig handje. Ik sluit niet uit dat een groot publiek er plezier aan zal beleven.

Ook Volkskrant-journalist Haro Kraak is niet erg onder de indruk laat hij op Twitter weten na de eerste afleveringen:

Over Bestseller Boy gesproken, de serie gemaakt naar aanleiding van de roman Bestsellerboy van Mano Bouzamour: die behaalde gisteren 81.000 kijkers. Een tikkeltje minder dan De stamhouder, maar toch fors meer dan de aflevering van vorige week toen er slechts 53.000 mensen keken. Er zit dus een stijgende lijn in!