De serie De stamhouder, gebaseerd op het gelijknamige boek van journalist Alexander Münninghoff, beleefde gisteren haar première op NPO 1, direct na de kijkcijferhit Heel Holland bakt. Er keken maar liefst 1.124.000 naar, wat een ongekend goede start mag heten. De hoofdrol in de serie die gebaseerd is op het familieverhaal van de journalist Münninghoff wordt gespeeld door Matthijs van de Sande Bakhuyzen. Je kunt de eerste aflevering hier terugkijken.

Op NPO 3 moddert Bestseller Boy, gebaseerd op de roman Bestsellerboy van Mano Bouzamour, langzaam naar een einde toe. De zeldzaam slecht gepositioneerde serie (tegenover WK-voetbal en Heel Holland bakt) behield de slechte kijkcijfers van Eerste Kerstdag. Gisteren keken er 53.000 mensen naar, wat – als we er positief naar kijken – toch een stijging is van 2.000. Bestseller Boy wordt voorafgegaan door Au Pair Vips (al weet niemand wie die vips zijn; ze komen uit de graaibak influencers) en dat programma behaalt nog 88.000 kijkers waarvan er dus 35.000 wegzappen zodra Bestseller Boy begint. Je kunt de eerste zes delen hier terugkijken.