Vandaag opent de tentoonstelling ‘Louis Couperus, non-binair avant la lettre?’ in het Louis Couperus Museum.

De uitdrukking ‘non-binair’ verwijst naar de diverse en inclusieve genderwereld van nu. Deze omvat een ‘regenboog’ van identiteiten, van hetero, homo, lesbisch, bi, pan tot queer. Verrassenderwijs sluit deze gedachtewereld geheel en al aan bij die van Couperus. In zijn werk komen personages voor die fluïde van identiteit zijn en tegenwoordig zonder meer onder het begrip ‘queer’ geschaard zouden kunnen worden.

In Trouw schrijft Sander Becker over de achtergronden van de tentoonstelling. Directeur Josephine van de Mortel zegt in het artikel:

“We krijgen in het museum ook bezoekers die zelf in geen enkel hokje passen”, zegt Van de Mortel. “Zij vertellen me dat ze troost vinden bij Couperus. Voor hen is hij een rolmodel. Daarom is het goed dat dit aspect nu een keer centraal staat.”

Het museum in Den Haag is open van vrijdag t/m zondag, 13.00-17.00.