Ik denk dat ik ontvoerd ben van Pim Lammers is deze week van de 19e gestegen naar de 17e plek in de bestsellerlijst en is daarmee de hoogst scorende Nederlandstalige auteur van literatuur. Toon Tellegen houdt al wekenlang stand in de middenmoot (nu op 27) met Het komt goed. Leon de Winter is weer terug in de lijst met Het lied van Europa en staat na twee weken afwezigheid op 43. De beesten van Gijs Wilbrink zakt naar 43. Wat stilte wil van Arthur Japin komt deze week op 51. De novelle Wat je zoekt, zoekt jou van Kader Abdolah zakt naar 54. De stamhouder gaat langzaam richting de uitgang en staat deze week op 56.

Lessen blijft in de top 10 staan (op 10). De diepst verborgen herinnering van de mens van Mohamed Mbougar Sarr staat op 41; Toen de wereld brak van John Boyne zakt naar plek 48.

Interessante nieuwkomer is Maxim Februari die met Doe zelf normaal op plek 37 de lijst binnenstormt.