In zijn column voor het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant gaat Joost Oomen in op de rel rond de doodsbedreigingen aan het adres van Pim Lammers. Vorige week werden een paar mensen bestraft, maar de aanstichters van de onterechte volkswoede waren wappiemodel Kim Feenstra, huisjesmelker Wybren van Haga en zangeres Monique Smit. Over haar heeft Oomen het in de rest van zijn column, want aan het eind van het jaar wil Monique Smit het theater weer in, terwijl ze nog nergens blijk gegeven heeft van spijt omdat ze met haar berichten een klimaat heeft geschapen waardoor anderen denken dat het gerechtvaardigd is om doodsbedreigingen te sturen.

Waarom vragen die theaters, maar ook één van Nederlands grootste theaterimpresariaten George Visser Productions die de theatertour van Monique organiseert, niet aan Monique om haar excuses aan te bieden? Je kunt anders toch onmogelijk met een gerust geweten kaartjes voor zo iemand verkopen? […] Eerst sorry zeggen voordat je weer met veel bombarie gebruik gaat maken van een culturele infrastructuur die voor en door kunstenaars is opgebouwd. Kunstenaars die letterlijk zonder pardon door Monique Smit onder de bus worden gegooid.

Lees de hele column hier.