Martje van der Brug, schrijfster van Wat doen we met moeder?, Havo is geen optie en Zo doen we dat hier schrijft in een opiniestuk op de site van de Volkskrant dat ze niet zo’n moeite heeft met het schrappen en wijzigen van passages in het werk van Roald Dahl. Integendeel:

Roald Dahl zou juist blij moeten zijn dat zijn uitgeverij bereid is zijn kinderboeken aan te passen aan deze tijd. Dat is in elk geval iets waarvan ik als auteur zou dromen. Het ‘censureren’, ‘verkrachten’ en ‘woke maken’ van mijn romans zou immers betekenen dat mijn uitgeverij zo’n vijftig jaar na publicatie van mening is dat mijn werk nog steeds relevant is.

Zodra de woke versie in Nederland verschijnt zal ze haar oude versies met liefde inruilen voor de nieuwe edities, schrijft Van der Burg.

Lees het stuk ‘Castreer’ Roald Dahl, in zijn eigen belang hier.