‘Ik kreeg een beetje pijn in mijn hartje ervan,’ zegt de nieuwe ‘seizoenskaarthouder’ Kitty Herweijer over Wat je van bloed weet van Philip Huff. Huff was de eerste hoofdgast van het nieuwe seizoen van Eus’ Boekenclub en zangeres Linde Schöne (‘Ik vond het gewoon heel erg elegant geschreven, zeg maar.’) en radio-dj Fernando Halman (‘De key wat ik hier eigenlijk wil zeggen is van iedereen heeft emotionele littekens op wat voor level dan ook.’) bespraken het boek met de schrijver. De eerste aflevering haalde 269.000 kijkers. Ter vergelijking: de best bekeken aflevering van Brommer op zee (met Connie Palmen naar Parijs) haalde vorig jaar 240.000 kijkers en dat was een echte uitschieter.

In de eerste aflevering van Eus’ Boekenclub waren verder te gast: een verzamelaar van boeken met gekke titels, burgemeester van Breda Paul Depla over zijn favoriete boek (De acht bergen van Paolo Cognetti), poëzie met Nisrine Mbarki en muzikale overvloeiers door huisband Lakshmi.

Je kunt de aflevering hier terugkijken. Vanavond is Jaap Robben te gast (NPO 2, 1953).