Op 1 april, altijd een datum waarop je even moet oppassen, zag de zaterdageditie er iets anders uit bij de Volkskrant. Op pagina drie lichtte hoofdredacteur Pieter Klok enkele veranderingen toe. Op zaterdag zullen Tommy Wieringa en Gerda Blees elkaar afwisselen op pagina twee van de wetenschaps- en boekenbijlage. Peter Middendorp verhuist naar vrijdag.

Ombudsman Jeroen Trommelen laat zich in zijn wekelijkse rubriek uit over het aantal columnisten. Aanleiding is het aantal columnisten dat zich boog over de kwestie Roald Dahl, waarbij het aantal nieuwsartikelen niet opwoog tegen de opiniërende artikelen. Maar liefst zeven columnisten sprongen in op de kwestie. Zijn er wellicht te veel columnisten?

Ook op de redactie klinkt inmiddels de roep om het aantal columnisten te beperken. Een interne werkgroep gaat onderzoeken hoe dat kan.

Lees de eerste column (het gaat niet goed met het vak Nederlands) van Tommy Wieringa hier.