Vijf boeken zijn nog in de race voor de Nico Scheepmaker Beker, de prijs voor het beste sportboek. Op NPO Radio 1 werden de genomineerden bekendgemaakt. Er werden dit jaar 43 titels door 34 verschillende uitgevers ingezonden. De winnaar wordt op dinsdag 18 april in het Olympisch Stadion bekend gemaakt tijdens een besloten lunch voor de genomineerde schrijvers en uitgevers. Wat de winnaar nog meer krijgt behalve een beker is wat onduidelijk.

De laatste man – Pepijn Keppel (Thomas Rap)
Een Duitse zomer – Rolf Bos (Alfabet)
Liverpool – James Worthy (Thomas Rap)
De Spaanse renner – Lidewey van Noord (Volt)
Fabio & Julius – Menno Haanstra – (De Muur)

De jury bestaat uit Wilfred van Buuren – Sporthistoricus, Tom Zwanenburg – Freelance (sport-) redacteur en journalist, Femke Heemskerk – Nederlandse zwemster en boekenliefhebber (voorzitter), Marie-José Kleef – NPO genrecoördinator Journalistiek en Sport en Ruurd Edens – Journalist en radiomaker Met het Oog op Morgen.