Özcan Akyol wilde minimaal 200.000 kijkers halen, zei hij tegen de Volkskrant, maar de eerste zondagse aflevering van de nieuwe reeks van Eus’ Boekenclub werd slechts door 153.000 mensen bekeken. Het boekenprogramma is neergezet op Nederland 2, tegenover Studio Sport, de Bermudadriehoek voor kijkcijfers van culturele programma’s. En dan was het ook nog Eerste Paasdag en zaten de meeste mensen aan de Paasdis rond de tijd van uitzending.

Het programma was in ieder geval doorontwikkeld. De nutteloze sidekick was eindelijk weg en de het programma duurde iets langer. Nadeel was dat er een nieuw rubriekje was waarin een onbekende schrijver zijn eigen gebrek aan talent mocht tentoonspreiden voor het publiek. Gisteren was er een mevrouw die graag naar het Boekenbal wilde en daarom een thriller had geschreven. Hopelijk komt er ook een keer een echt talent, zodat dit onderdeel geen parade van sneue types wordt.

Gijs Wilbrink was de hoofdgast van het programma en Erik Jan Harmens mocht een gedicht voordragen waarin hij nog een kleine hommage bracht aan Menno Wigman door een regel van hem te citeren (die Wigman weer uit de Bijbel citeerde).

Lees een langere recensie van deze uitzending op De Nieuwe Contrabas.

Mocht je het programma gemist hebben, dan kun je het hier terugzien.