Wilma de Rek viert in een column in de Volkskrant de wederopstanding van het boekenprogramma in dit Paasweekend. Op Eerste Paasdag in namelijk de eerste uitzending te zien van Eus’ Boekenclub. Het programma duurt langer dan de Boekenweekafleveringen en heeft geen sidekick meer. Dat zijn op voorhand al twee enorme verbeteringen. De kwaliteiten van Telegraafjournalist Kitty Herweijer kwamen ook niet echt uit de verf in de Boekenweekreeks.

De Rek vraagt aan presentator Özcan Akyol hoeveel kijkers hij wil trekken:

‘Minimaal 200 duizend. Maar mijn belangrijkste doel is mensen naar de boekhandel lokken. En dan niet de oude, witte bovenklasse.’

In de Boekenweek schommelden de kijkcijfers (zonder de bijtelling van mensen die het programma later keken) tussen de 188.000 en de 304.000 kijkers.

Gijs Wilbrink is morgen de eerste gast. Het programma begint om 19.24.