In 1978 publiceerde James Purdy Narrow rooms. Dit boek en ander werk van de Amerikaanse schrijver vormde de inspiratiebron voor de voorstelling Narrow Spaces die volgende week in première gaat in het Grand Theatre in Groningen. Nic Bruckman schreef de nieuwe tekst en Hendrik Aerts van moON productions regisseert het stuk waarin Benoît Couchot, Marko Ivic, Mika de Pee en Sander Plukaard spelen. Looi van Kessel, die een promotieonderzoek deed naar het werk van Purdy was een van de adviseurs bij het stuk.

Teder en gewelddadig, dramatisch en soms pijnlijk grappig. In Narrow Spaces staat de liefde tussen mannen centraal. Een expressionistische voorstelling over de schoonheid en complexiteit van liefde, in tekst, beeld, dans en live muziek.

Vier jonge mannen wonen in een afgelegen dorp waar de tijd geen vat op lijkt te hebben. In deze beklemmende en religieuze wereld zijn ze tot elkaar veroordeeld. Allemaal hopen ze op iets groters dan wat de werkelijkheid ze te bieden heeft. Ze zijn op zoek naar intimiteit, liefde en bestaansrecht. De jongens hebben een lange historie en langzamerhand wordt duidelijk hoe hun levens met elkaar zijn verknoopt.

Klik hier om een van de opvoeringen in Groningen te zien en kijk hier wanneer je in de rest van het land dit stuk kunt zien.

(foto: © Oostblok media)