Vanuit het Burgerweeshuis in Deventer werd de liefde voor het lezen weer gevierd in Eus’ Boekenclub ‘met een boel leuke mensen’. Gouden Griffel-winnaar Yorick Goldewijk was de hoofdgast. Er stemden slechts 133.000 kijkers af op het programma, de laagste score in de historie van het programma.

Bart Funnekotter was de verzamelaar van dienst en hij verzamelt Duitse historische krimi’s. Sophie Hermans was de politica van dienst en zij had het boek Weg met Eddy Bellegueule (Bellekwelle volgens Hermans) van Édouard Louis gelezen. Nu nog de rest van zijn oeuvre lezen en je weet dat Louis nooit op de VVD zou stemmen. Dean Bowen deed een gedicht met heel veel Engels jargon, in ieder geval was het heel anders dan het gedicht van Lévi Weemoedt dat Akyol uit zijn hoofd kon opzeggen aan het begin van het programma. Jonne ten Duis was de onbekende schrijfster van dienst en was vorig jaar geïnspireerd geraakt door het schandaal rond The Voice of Holland. Een man in het publiek vond het fragment dat ze voorlas erg inspirerend. Presentator Iris van Lunenburg en culinair journalist Joël Broekaert mochten Yorick Goldewijk 10 minuten ondervragen. Lakshmi zong weer hetzelfde deuntje als overgangsmuziekje.

Je kunt de uitzending hier nakijken
https://www.npostart.nl/eus-boekenclub/30-04-2023/VPWON_1345027