Begin april liet Pieter Waterdrinker via Twitter weten dat hij een baantje zocht als columnist:

Na bijna twee jaar vruchteloos mijn contacten en vrienden in de media aanborend: ik zoek een baantje als columnist, over leven, liefde, de natuur, dood et cetera ( geen politiek, of politieke richting!) Gewenste maandelijkse inkomsten: rondom 1200 euro. Reacties graag in DM.

Vandaag werd bekend dat hij de nieuwe columnist wordt op de online-omgeving van EW. Op die site zegt hij:

‘Ik voel me vereerd en heb er bijzonder veel zin in,’ laat Waterdrinker weten aan EW. ‘Als romancier kom je hooguit elke twee jaar met een boek. Ik miste de afgelopen tijd steeds meer het reflecteren over de wereld in een krant of tijdschrift. EW is een prachtig platform. Verwacht van mij niet het proeven van de nieren van de actuele politiek: ik zal mijn privéwanen volgen, met een menselijke blik, zoals ik dat ook doe in veel van mijn boeken.’