Het tweede boek van Lale Gül, Ik ben vrij, laat nog even op zich wachten. Het stond aangekondigd voor januari, maar het is nog niet af. Dat hoorde Tirza van Holten van Bazarow toen ze een interview met de schrijfster bijwoonde in de bibliotheek van Venraij. Interviewer Stan Verhaag vraagt of het tweede boek nog ver weg is.

“Ja, heel ver weg. Ik heb af en toe gezegd dat het zou komen, en het is ook een discussiepunt met mijn uitgever die me vaak belt wanneer het komt, maar ik weet gewoon niet of het komt en wanneer.” Ze vertelt dat het grootste gedeelte al wel is geschreven. “Ik weet in ieder geval dat ik het hele proces helemaal in eigen hand wil hebben.”

De opvolger van de bestseller Ik ga leven wordt ook uitgesteld omdat het eerste boek heftige reacties opriep uit de hoek van conservatieve, Turkse Nederlanders.

Ik heb nu geen last van bedreigingen, dat wil ik zo lang mogelijk zo volhouden. Ik weet dat het me alleen maar weer gezeik brengt, daarom weet ik gewoon niet wanneer ik het tweede boek zal publiceren.

Lees het hele stuk hier.