Na vijf weken staat Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel van Francine Oomen (dat al meer dan 100.000 keer over de toonbank ging) niet meer op plek 1 in de bestsellerlijst. Oomen staat haar plek af aan Charlotte Dematons, die een nieuwe versie van Sinterklaas schreef. Dat boek is zelfs al dagen uitverkocht op internet, zoveel vraag is ernaar.

Afslag 23 van Özcan Akyol komt binnen op plek 5. Dat Johan Derksen het boek maandag in Vandaag Inside nog eens omhoog hield, omdat de ‘hitparade’ bijna uitkwam, heeft misschien geholpen.

Nirwana van Tommy Wieringa blijft keurig op plek 7 staan. Adriaan van Dis profiteert van het verdwijnen van de kinderboeken uit de lijst: Naar zachtheid en een warm omhelzen stijgt weer, naar plek 16 (+8). Et Heanige Preenske van Herman Finkers stijgt nog harder (+33) en vinden we terug op plek 21. Connie Palmen staat sinds ze vier weken geleden de bestsellerlijst binnenkwam met Voornamelijk vrouwen in de middenmoot: plek 29 deze keer (-2). Ten slotte vinden we Luister van Sacha Bronwasser terug op plek 56 (-3).

De gehele lijst vind je hier.