Nog tien boeken zijn in de race voor de Zeeuwse Boekenprijs 2023. Er waren 58 boeken ingezonden. Op 30 oktober wordt bekend wie de prijs heeft gewonnen en wie op de tweede en de derde plek is terechtgekomen. Deze winnaars krijgen een geldbedrag, al staat nergens hoe hoog dat geldbedrag is.

Jan Vantoortelboom – Mauk
Ester Naomi Perquin – Ongevraagd advies
Ad Verbrugge – De gezagscrisis
Lo van Driel – Het ongerijmde leven van Martien Beversluis
Jan Zwemer en Danker Jan Oreel – Zeeland in de Tweede Wereldoorlog
Sipko Melissen – Arkadia
Peter de Boevere – Het jaar van de Zonderling
Mischa van Broekhoven – Bloesemval
Milos Labovic – Lobbyist van Zeeland
Corine Nijenhuis – Een Nieuwe Tijd: Zeeland na de ramp

De jury van 2023 bestaat uit voorzitter Han Polman (CvdK), secretaris Marina Polderman, Perry Moree (directeur ZB), Dirk Kolff (winnaar ZBP 2022), Angélique Duijndam (voorzitter Keti Koti Zeeland), Geertruida Hettema (voormalig eigenaresse boekwinkel De Drvkkery en docente Nederlands) en Jan van Damme (cultureel journalist).