Edward van de Vendel had al een eigen imprint bij Querido, Glow, maar hij wordt nu zelfs uitgever bij de nieuwe uitgeverij Blauw Gras (een knipoog naar zijn young adultroman De dagen van de bluegrassliefde.

Uit het persbericht:

Paulien Loerts, directeur van Singel Uitgeverijen: ‘Toen Edward ons benaderde met het idee om een eigen uitgeverij te starten, waren we meteen enthousiast. We verheugen ons enorm op deze nieuwe manier van samenwerken, we zien uit naar de eerste boeken en zijn natuurlijk erg blij met Edwards voornemen om ook te blijven schrijven.’

Edward van de Vendel: ‘Ik ben trots en vereerd dat Singel Uitgeverijen me de kans biedt om uitgever te worden van een nieuwe, kleine uitgeverij. Blauw Gras zal boeken voor jonge mensen uitgeven, waarbij we dat begrip ruim nemen. Er zullen dus titels voor twintigers en dertigers zijn, maar ook young-adultboeken en kinderliteratuur. Die boeken zullen geschreven worden met een groot oog voor maatschappelijke-sociale onderwerpen.

Deze nieuwe activiteit zal ik op me nemen naast mijn eigen schrijverschap. Want, laat dat duidelijk zijn: ik blijf gewoon mijn eigen boeken maken, en die zullen zoals altijd bij Querido Kinderboek verschijnen.

Datzelfde geldt voor Jeffrey Dral, die onlangs met Liegen zul je zijn eerste boek uitbracht. Hij zal zich bij Blauw Gras over de promotie en branding buigen – en zijn eventuele nieuwe boeken blijven bij, in zijn geval, uitgeverij Volt.

Ik verheug me op deze spannende, vrolijke stap – waar ik al jaren in stilte van droomde – en kijk uit naar alle nieuwe samenwerkingen.’

Uitgeverij Blauw Gras zal zo’n 10 titels per jaar uitgeven, in de loop van 2024 zullen de eerste titels verschijnen.