De Amerikaanse dichteres Louise Glück is vandaag op 80-jarige leeftijd overleden. In 2020 won zij tot verrassing van velen de Nobelprijs voor Literatuur. ‘De bijzondere poëzie van Louise Glück, al heel lang bekend bij ingewijden en bewonderaars, is dankzij de soepele vertaling van Radna Fabias nu eindelijk voor een groter Nederlands publiek beschikbaar,’ schreef Jan de Jong op Tzum toen na de Nobelprijs werk van haar vertaald werd. Al eerder waren gedichten van haar door Erik Menkveld vertaald, maar een complete bundel was nog niet verschenen.

In 2003 en 2004 was Glück de Poet Laureate (een soort Dichter des Vaderlands) van de Verenigde Staten. Haar werk werd in Nederland uitgegeven door De Arbeiderspers. De afgelopen jaren verschenen Averno, Winterrecepten van het collectief en Marigold en Rose.