De Grote Poëzieprijs (na de aankondiging van de Johan Polak Poëzie Prijs moeten we misschien spreken van De Middelgrote Poëzieprijs) heeft een nieuwe sponsor gevonden in het Veerhuis uit Rotterdam. (‘Het Veerhuis wordt een schrijvershuis aan de Maas in Rotterdam waar iedereen welkom is om te schrijven. Met de komst van het Veerhuis, en haar programma’s zoals De Grote Poëzieprijs, het Veerhuis Talentenprogramma en de Kinderkrant wordt de ontwikkeling van het schrijversklimaat in Rotterdam en Nederland gestimuleerd.’)

Uit het persbericht:

Het Veerhuis in Rotterdam neemt De Grote Poëzieprijs over van de Poëzieclub, daarmee is de toekomst van deze belangrijke Nederlandstalige poëzieonderscheiding gewaarborgd. Vanaf 8 november 2023 kunnen auteurs en uitgevers hun bundels insturen via de website van het Veerhuis.

Met de overname door het Veerhuis komt De Grote Poëzieprijs onder de vlag van dit nieuwe schrijvershuis te vallen. De prijs staat bekend als het visitekaartje van Nederlandstalige poëzie, dient als bron van inspiratie voor lezers en weerspiegelt de huidige stand van zaken in de wereld van de poëzie. Eerdere winnaars van deze prijs zijn: Liesbeth Lagemaat, Vrouwkje Tuinman en Radna Fabias.

Jan Baeke, voorzitter bestuur Poëzieclub: “De Poëzieclub is verheugd dat de prijs bij het Veerhuis een plek vindt waar schrijvers op alle vlakken ondersteund worden.”

Carlijn Sonneveldt, projectleider van het Veerhuis: “Het Veerhuis is vereerd om deze prijs onder haar hoede te nemen en de Nederlandstalige poëzie het podium te kunnen geven wat het verdient.”

De winnaar van De Grote Poëzieprijs ontvangt 20.000 euro. Vorig jaar werd de prijs gered door Boskalis. De winnaar, marwin vos, nam na de uitreiking van de prijs afstand van de sponsor.

De website van De Grote Poëzieprijs is in de lucht en hier kun je deelnemen.