Als je succes hebt, dan moet je dat uitmelken. Van Totaal 1 en Totaal 2 (columns) verkocht uitgeverij Meulenhoff meer dan 65.000 exemplaren, dus het wekt geen verbazing dat volgend jaar Totaal 3 gaat verschijnen. Na reportages en de mini-reportages zijn nu de vergeten reportages aan de beurt, want in het eigen knipselarchief van Marcel van Roosmalen viel nog meer werk op te diepen.

Het vorige boek van Van Roosmalen kwam vorig jaar in mei uit, net voordat hij samen met Gijs Groenteman een maandlang een talkshow had op SBS6. In dat programma mocht Van Roosmalen avond na avond schaamteloos zijn eigen boek pluggen. Voor die actie kreeg hij een speld van de CPNB als ambassadeur van de leesbevordering.

Of het duo ook dit jaar Vandaag Inside mag vervangen is zeer de vraag, maar Totaal 3 komt ook in mei uit. Er bestond ook nog een mogelijkheid dat Van Roosmalen een roman zou gaan schrijven over het SBS6-avontuur, maar voorlopig is daar nog geen sprake van.

Van columniste Eva Hoeke, getrouwd met Van Roosmalen, verschijnt in februari al een verzameling columns die voornamelijk over het dorpsleven in Wormer gaan. Hoeke heeft al meer dan 15.000 exemplaren van haar boeken verkocht meldt Meulenhoff, minder dan haar man, maar zij heeft dan ook geen tv-programma om zichzelf te promoten.