Het jaarlijkse Zomerlezengeschenk van de CPNB wordt dit jaar geschreven door thrillerauteur Suzanne Vermeer. Daarmee is het geschenk weer in handen van één schrijver, nadat de afgelopen twee jaar verhalenbundels werden verspreid bij aankoop van minimaal 15 euro in de zomerperiode. Respectievelijk Matthijs van Nieuwkerk en Anna Drijver stelden die bundels samen.

Eveline Aendekerk, directeur van de CPNB, onderbouwt met cijfers en berekeningen de keuze voor ‘fenomeen’ (want anoniem en goedverkopend) Suzanne Vermeer:

De helft van alle Nederlanders boven de 15 jaar koopt één of twee keer per jaar een boek – als cadeau voor de feestdagen en vlak voor de zomervakantie. Met het Zomerlezengeschenk willen we nog meer lezers bereiken die op zoek zijn naar (ont)spanning in de zomer. En hoe ontspan je beter dan met een goed boek? De populaire Suzanne Vermeer spreekt een hele brede en ook nieuwe doelgroep aan. We zijn dan ook blij dat deze naam meedoet met de campagne om zo nog veel meer lezers hun vakantie te laten beginnen met een boek.

Het geschenk van Vermeer zal Flamingo Beach gaan heten.