Op hun Instagramkanaal maken Sebes en Bisseling bekend dat Lidewij Martens is overleden. Martens debuteerde in 2012 bij Cargo met de roman Dubbel rood. Haar volgende romans werden uitgegeven door HarperCollins: Tot je valt en Een plek om te schuilen. Voor dezelfde uitgeverij schreef ze ook de thrillers Steigereiland, Ondergronds en Koningsdag. Als scenarioschrijfster werkte Martens onder meer mee aan Baantjer, Spangen, Flikken Maastricht en Flikken Rotterdam.

Op de site Vrouwenthrillers werd aan haar gevraagd wat ze leuker vond, het schrijven voor televisie of het schrijven van een roman:

Ik vind het juist leuk om deze genres af te wisselen of te combineren. Zo vind ik het voordeel van het schrijven van een boek dat je veel meer een eigen universum creëert, terwijl een script voor een tv-serie een halfproduct is waar nog heel veel anderen een bijdrage aan leveren. Dan moet je denken aan de producent, de regisseur en de acteurs. En bij mijn thrillers kan ik wat meer spelen met de persoonlijke dingen die ik erin verwerk dan in een roman, want in een roman overspoelen ze me soms.