Dieuwertje Mertens, Willemijn Tillmans en Vivian de Gier ontvangen dit jaar de C.C.S Cronestipendia. De Utrechtse auteurs ontvangen daarmee een beurs van 3.000 euro van de gemeente Utrecht om een volgende publicatie mogelijk te maken. Er waren dit jaar 23 aanmeldingen. De beoordelingscommissie, bestaande uit Femke Essink (literatuurcriticus), Daphne Huisden (auteur) en Marjolijn Hof (kinderboekenauteur), koos voor Mertens, Tillmans en De Gier.

Mertens (1983) debuteerde vorig jaar met Moeders. Heiligen. De jury prijst haar ‘frisse, originele stem en haar stijl en taalgevoel’ aldus het persbericht. Willemijn Tillmans (1976) debuteert dit najaar met Wonderkind. De commissie heeft dat boek alvast gelezen en spreekt van ‘een heerlijke familieroman met een zelfverzekerde vertelstem en veel humor’. Vivian de Gier (1975) heeft een biografie van Thea Beckman geschreven, die dit najaar verschijnt. Ook hier prijst de commissie de stijl en de opbouw en eigenzinnige insteek van de biografie.