De Bestseller 60 van de CPNB heeft een nieuwe nummer 1: Onrustige darmen, overprikkeld brein van Charlotte Labee. De Franse Mélissa Da Costa houdt met Al het blauw van de hemel op plek 10 de romaneske eer hoog.

Op plek 12 staat Rob van Essen met Ik kom hier nog op terug (-3). Lale Gül vinden we vier plaatsen lager met Ik ben vrij (-3). Zevenpoot van Arnon Grunberg en Thé Tjong-Khing stijgt in de tweede week stevig door. Het werk komt uit op plaats 17 (+10).

Op plaats 24 komen we een nieuw literair werk tegen: Het late leven van de Duitser Bernhard Schlink. Een plaats lager staat Je bent prachtig van de Amerikaanse Ann Napolitano (+6). De Flessentrekker van Ilja Gort begint langzaam dood te slaan: de roman zakt naar plaats 31 (-14). Dimitri Verhulst blijft in de vierde week met Bechamel Mucho op plek 34 staan.

Duidelijkheid van Tom-Jan Meeuws is de snelste stijger van de week. Na dertien weken aanwezigheid stijgt het essay achttien plaatsen naar plek 35. De stad en zijn onvaste muren van Haruki Murakami staat op plaats 48 (+2) en het essay Brief in de nacht van Chaja Polak ten slotte komt terug op plaats 58.

De gehele bestsellerlijst vind je hier.