Vandaag werden verspreid over de dag de kandidaten voor het vierentwintigste seizoen van De slimste mens bekendgemaakt. Nu het stof langzaam begint neer te dalen zien we de silhouetten van twee literaire auteurs opdoemen: Nikki Dekker (diepdiepblauw) en Sacha Bronwasser (Niets is gelogen, Luister). Zij verdedigen niet alleen hun eigen eer maar ook die van geheel literatuurland tegenover onder andere Herman van der Zandt, Habtamu de Hoop en Imanuelle Grives.

De verwachtingen zijn hoog, want in het verleden werd Thomas Olde Heuvelt derde (2017), evenals Niña Weijers (2019) en Joost Oomen (2021), Philip Huff werd tweede (2018) en Arjen Lubach en Martin Rombouts wonnen zelfs. Er zijn echter ook schrijvers die slechts één aflevering meededen, zoals Jelle Brandt Corstius, Karin Amatmoekrim, Marion Pauw, Ingmar Heytze, Simon(e) van Saarloos, Mano Bouzamour, Maartje Wortel, Alma Mathijsen, Raoul de Jong, Lykele Muus, Alex Boogers, Ernest van der Kwast, Daniël Vis en Sarah Neutkens.

De slimste mens begint op maandag 22 juli.