Het literaire najaar is inmiddels van start gegaan, de Nederlandse literatuur keert daarmee langzamerhand terug in de bestsellerlijst.

De nieuwe roman van Arthur Japin (Mrs. Degas) komt vanuit het niets binnen op plek zes in de Bestseller 60. De roman Familieopstelling van Kluun klimt deze week omhoog, van plek vijf naar plek drie.

Marieke Lucas Rijneveld is de absolute winnaar; De avond is ongemak (weliswaar uit 2018 maar dankzij de Booker Prize weer helemaal hot) staat inmiddels op de eerste plek van de bestsellerlijst. Het is voor het eerst dat Rijneveld deze koppositie pakt.

Arjen Lubach (Stoorzender) zakt wel flink terug deze week, van de eerste plek naar de achtste plek. Dankzij de Tour de France is Tim Krabbé ook weer een bestseller rijker: zijn autobiografie over wielrennen (De renner) staat op plaats elf.

En dan hebben we ook nog Pieter Waterdrinker (De rat van Amsterdam staat op plek achttien), prijswinnaar Sander Kollaard (Uit het leven van een hond staat op plek 30) en Ilja Leonard Pfeijffer (Grand Hotel Europa staat op plek 31).

Enfin, we zetten weer wat literaire stappen vooruit.