Adriaan van Dis is deze week met Naar zachtheid en een warm omhelzen  uit de bestsellerlijst gevallen. Hetzelfde geldt voor Ik kom hier nog op terug van Rob van Essen, maar wellicht zien we die roman na de longlist van de Libris Literatuur Prijs nog wel weer terug. Van Dis blijft overigens wel op de bestsellerlijst staan, want zijn lezing De kolonie mept terug is nu te vinden op 20 (-1).

Herman Koch zakt uit de top 10 met Ga je erover schrijven? en staat nu op 16 (-9). Tommy Wieringa zakt met Nirwana (ook op de longlist) naar plek 17 (-2). Ook En steeds is alles er van Marjoleine de Vos heeft een paar plekken moeten inleveren en staat op 24 (-3). Luister (ook op de longlist) van Sacha Bronwasser jojoot ook door de bestsellerlijst en komen we tegen op op 28 (-10).

Achterin de bestsellerlijst is er wat beweging naar boven: Afslag 23 van Özcan Akyol houdt de neerwaartse spiraal tegen en staan nu op 40 (+6). Joost de Vries maakt met Hogere machten de grootste sprong voorwaarts: hij is te vinden op plek 34 (+7).

Zie de hele lijst hier.