Schrijver in Berlicum, originally uploaded by Brabant Bekijken.

Wie zijn dit? De foto is genomen op 29 november 1931 in Berlicum. De fotograaf gebruikte een Hasselblad H3D. De schrijver zijn netjes in driedelig, het rafelige tafelkeed contrasteert een beetje, maar de fruitschaal is weldadig gevuld. Maar een gevulde fruitschaal is op elk schilderij, elke foto ook een vanitassymbool.

Rechts zit Herman de Man, schrijver van onder meer Het wassende water. Onder ouderen vooral bekend van de tv-serie, voor nog ouderen van de Herman de Man-omnibus. Links zit Stijn Streuvels schrijver van de klassieker De Vlaschaard. Leraren Nederlands kennen nog wel de titel, maar niet de inhoud. Streuvels verdwijnt langzamerhand uit de canon. Wikipedia meldt: ‘In 2005 eindigde hij op nr. 160 in de Vlaamse versie van De Grootste Belg, buiten de officiële nominatielijst.’