Journalisten van de post doctorale studie journalistiek aan de Erasmus-universiteit luisterden donderdag mee toen leerlingen Kader Abdolah interviewden en noteerden dat de schrijver aangedaan was door de kritiek: ‘Ik krijg giftige beten van mensen die mij niet leuk vinden. Ze schrijven gemene dingen over mij. Het is goed voor de democratie dat zij hun mening mogen uiten, maar het is niet leuk om te horen.’
Dat zijn Boekenweekgeschenk wel eens slecht zou kunnen zijn, zoals de meeste recensies overtuigend aantoonden, wil Abdolah niet geloven. Dit waren persoonlijke aanvallen.

Hoe triomfantelijk stapte hij dinsdagavond niet uit de auto, gevolgd door pijprokende, besnorde types. Nieuwsuur hield een microfoon voor de mond van de schrijver. Hij zei dit: ‘Ik is alom aanwezig in de wereldliteratuur. Ik is alom aanwezig in de Nederlandse literatuur. En vanavond is ik alom aanwezig en ook Kader Abdolah.’

Het Boekenweekgeschenk kan op de eerste zondag van de Boekenweek als treinkaartje in de tweede klas gebruikt worden.