Met zijn roman Bonita Avenue heeft Peter Buwalda de Selexyz Debuutprijs 2011 gewonnen. Eerder was hij al genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs, de NS- Publieksprijs, won hij deTzum-prijs 2011 en kan hij morgen ook nog eens de AKO Literatuurprijs in ontvangst nemen. Intussen vliegt zijn debuutroman de boekwinkels uit. Afgelopen week werd bekend dat Buwalda De Besteller 60 aanvoert. Hij is daarmee één van de succesvolste debutanten van de afgelopen jaren.

De andere genomineerden voor de Selexyz Debuutprijs waren:

1. Thijs de Boer – Vogels die vlees eten

2. A.H.J. Dautzenberg – Samaritaan

3. Erik Menkveld – Het grote zwijgen

4. Joost de Vries – Clausewitz

De Selexyz Debuutprijs wordt sinds 2006 uitgereikt en is de voortzetting van de Marten Toonder/Geertjan Lubberhuizen Prijs voor Literaire Prozadebuten. Vorig jaar won Franca Treur met haar debuutroman Dorsvloer vol confetti. De jury bestond dit jaar uit Hans Keller (voorzitter), Wineke de Boer, Monique Warnier, Martin Mooij, Rosemarie Still en Dirk Leyman.