Weer niemand in de buurt

Elke vergelijking, zegt de tevreden denker,

steil opgerichte vinger, vurige blik,

elke metafoor, ja, elk noemen,

geeft betekenis aan het betekenisloze,

dat overal is.

‘Mooi gezegd.’

Of niet zo mooi, maar dat maakt niet uit.

Het betekent niets, mompelt intussen iemand.

Wrijft zich over de kin,

neemt klassieke denkhoudingen aan,

noemt zich dom of onwetend.

Weer niemand in de buurt

die ‘integendeel’ beweert, of ‘welnee’.

Mark Boog

Mark Boog (1970, Utrecht) publiceerde verschillende dichtbundels en romans. Voor zijn poëziedebuut Alsof er iets gebeurt kreeg hij in 2001 de C. Buddingh’-prijs. De dichtbundel De encyclopedie van de grote woorden (2005) werd bekroond met de VSB-poëzieprijs in 2006. Zijn laatste romans zijn Ik begrijp de moordenaar (2009) en Het lot valt altijd op Jona (2011). In januari 2013 wordt een nieuwe dichtbundel van Mark Boog verwacht: Maar zingend. Het bovenstaande gedicht is in deze bundel opgenomen.