Philip Huff

Hij vindt het zelf nog te vroeg om naar buiten te brengen en de mogelijke regisseur wil hij ook nog niet bekend maken, maar er is serieuze belangstelling om Niemand in de stad, de laatste roman van Philip Huff te verfilmen. ‘Je hoort zo vaak dat er belangstelling voor een film is en zelfs dat de rechten al verkocht zijn en vervolgens hoor je er nooit meer wat over,’ verklaart de auteur zijn terughoudendheid.

Philip Huff trad op in Groningen voor de enige literaire studentenvereniging van Nederland: Flanor. Ondanks het prachtige zomerweer kwamen er toch dertig studenten luisteren naar de informele en onderhoudende lezing. Huff vertelde over zijn roman en de schaduwkanten van het leven bij een studentenvereniging. Na afloop kwam er een vraag over een mogelijke verfilming. Huff zei dat hij blij verrast was met de interesse van een regisseur om zijn laatste roman te verfilmen. Vooral ook omdat op tv net de serie Feuten speelde, waarin weinig diepte zat. De verfilming van Niemand in de stad zou moeten laten zien hoe het ook kan.

Wat er in ieder geval aan zit te komen is een verhalenbundel. Huff is een groot liefhebber van het schrijven en lezen van korte verhalen. De bundeling met korte verhalen komt waarschijnlijk volgend jaar uit.