Vanmorgen zijn de nominaties bekendgemaakt voor De Bronzen Uil. De literaire prijs is een initiatief van het Willemsfonds en gaat naar het beste Nederlandstalige debuut van 2012. De volgende tien debutanten zijn genomineerd:

* Bouke Billiet – In de naam van TienKamelen

* Johan Fretz – 2025

* Murat Isik – Verloren grond

* Marnix Peeters – De dag dat we Andy zijn arm afzaagden

* Rudy Schellaert – Neem me mee

* Roderik Sixt – Vloed

* Stephan Ter Borg – Orang-oetans drijven niet

* Ineke Vander Aa – De lichtekooi van Loven

* Christophe Van Gerrewey – Op de hoogte

* Carlijn Vis – Vrij Spel

De prijs zal op 6 oktober worden uitgereikt, tijdens het literair festival Het Betere Boek in Gent. De winnaar ontvangt vijduizend euro en een bronzen beeldje. Vorig jaar won Jan Vertoortelboom de debuutprijs voor zijn roman De verzonken jongen.