Gisteren heeft A.M. Homes de Women’s Prize for Fiction (voorheen bekend als de Orange Prize) gewonnen voor haar roman May We Be Forgiven (in het Nederlands vertaald als Vergeef ons). De prijs wordt jaarlijks uitgereikt om Engelstalige literatuur van vrouwelijke schrijvers te promoten en te bekronen. Homes ontving dertigduizend pond. Het juryrapport schreef:

Our 2013 shortlist was exceptionally strong and our judges’ meeting was long and passionately argued, but in the end we agreed that May We Be Forgiven is a dazzling, original, viscerally funny black comedy – a subversion of the American dream. This is a book we want to read again and give to our friends.

Tzum-recensent Koen Schouwenburg recenseerde vorig jaar de roman van Homes op dit weblog. Hij schreef:

In een minimalistische stijl schetst Homes een geestig en accuraat beeld van de moderne wereld waarin waarden zijn omgezet in verlangen, in het najagen van de Amerikaanse droom, die niets meer is dan een equivalent van het aanhoudende onvervulde verlangen.

De andere genomineerden voor de Women’s Prize for Fiction waren Hilary Mantel met Bring Up the Bodies, Barbara Kingsolver met Flight Behavior, Zadie Smith met NW en Marie Semple met Where’d You Go, Bernadette?.