De zevende editie van het boekenfestival Manscripta gaat flink op de schop. Dat heeft de organisator van het festival, de CPNB, vandaan laten weten. Manuscripta vindt dit jaar plaats op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september en valt samen met de Uitmarkt in Amsterdam. De CPNB heeft daarom besloten om met de Uitmarkt te gaan samenwerken.

Binnen de Uitmarkt gaat Manuscripta een zelfstandige positie innemen. Het boekenfestival zal op hetzelfde terrein plaatsvinden: het Museumplein. Manuscripta heeft zo de mogelijkheid om haar programma aan een cultureel geïnteresseerd publiek van ruim een half miljoen bezoekers te tonen. Het viel de Tzum-redactie vorig jaar al op dat er veel minder bezoekers op Manuscripta waren dan voorheen.

De programmering vindt plaats in de open lucht, in diverse kleine tenten en een grote festivaltent met hoofdpodium. Er zal geprogrammeerd worden in blokken met verschillende auteurs volgens ‘een De Wereld Draait Door-achtige formule’.