Voor een auteur die afwezig zou zijn tijdens de Frankfurter Buchmesse was Paulo Coelho behoorlijk aanwezig. Het eerste wat we zagen toen we uitstapten bij hal 8 waren de kleine busjes die over het terrein reden met grote reclame voor Paulo Coelho, ‘Weltbestseller aus Brasilien’. Ik denk dat Brazilië Coelho wel had kunnen gebruiken, want als Schwerpunkt moesten ze het nu doen zonder de esoterische schrijfmachine met een wereldpubliek.

Frankfurt: Paulo Coelho-bus

De zaal voor Brazilië was mooi gevuld al was het een beetje onduidelijk wat we voorgeschoteld kregen. In een hoekje was een hoekje afgetimmerd waar je naar schrijvers kon luisteren, al had ik geen idee welke schrijvers dat waren (Dat ligt vooral aan mijn gebrek aan kennis van de Zuid-Amerikaanse literatuur en die van Brazilië in het bijzonder). Er waren lekker hangmatten waarin je kon luisteren naar boeken, maar er waren ook mensen die gewoon een tukje deden. En overal zag je citaten en gedichten, maar een beetje zonder structuur in het geheel.

Schwerpunkt Brasilien

Schwerpunkt Brasilien

Schwerpunkt Brasilien

Schwerpunkt Brasilien

0

Reacties