Een beetje auteur wil tegenwoordig vooral scoren op televisie. Het hoogsthaalbare podium is De Wereld Draait Door, dan komt Pauw & Witteman waarin elk boek goed gevonden wordt, vervolgens heb je nog Boeken met Wim Brands of een cultureel programma dat of ’s nachts of aan het einde van de middag wordt uitgezonden. Welke auteur zegt dan ‘nee’ tegen een verzoek van DWDD? Annejet van der Zijl naar het blijkt, want volgens een facebookbericht van boekhandelaar Daan van der Valk had ze er geen zin in om een deel van het verhaal te vertellen:

Wat een bijzondere vrouw Annejet van der Zijl ze vertelde dat ze na verschijning van haar boek over Gerard Heineken in het NOS journaal Dwdd kon komen, beide heeft ze bewust niet gedaan, het hele verhaal vond ze belangrijker dan een nieuwsfeitje STOER!

Zou het een trend worden? Eerder dit seizoen liet ook Naima El Bezaz DWDD en Pauw & Witteman links liggen omdat die programma’s alleen uit waren op sensatie.

Overigens haalde Van der Zijl wel NRC Handelsblad met haar verhaal. En het nieuwsfeitje.

Op tv dook Van der Zijl wel op in het programma van Eva Jinek, waarin het schandaaltje rond het boek natuurlijk ook aan de orde kwam.

Van der Zijl bij Jinek