Dirk Leyman schreef in De Morgen een negatieve recensie over De kunst van het vallen van Gaea Schoeters. Jeroen Theunissen mengde zich in het debat en recensent Mark Cloostermans ook. Wat vreemd dat niemand (inclusief Tzum) naar mijn mening vraagt, dacht Gaea Schoeters, die een ingezonden stuk schreef aan De Morgen. Ze kreeg geen antwoord en daarom staat haar weerwoord nu op haar eigen site.

Het ergste is dat ik vermoed dat hij dat meent. Dat hij zich echt van geen kwaad bewust is. Want net zoals het bon ton is om op neerbuigende toon over (het werk van) anderen te schrijven om recensies op te leuken, is het nog steeds volstrekt normaal op paternalistische toon over vrouwen te spreken. Hun boektitels ‘dubieus’ of ‘onnozel’ te noemen. Hun ‘theorietjes’ hoogdravend. Hen met de nodige verkleinwoordjes en verwijzingen naar hun ‘idool’ Kundera als dweperige kleine meisjes neer te zetten.

Lees het hele stuk hier.