De gesel van de Vlaamse (en Nederlandse) literatuur Mark Cloostermans, jarenlang recensent voor De Standaard, wordt uitgever bij Houtekiet. Cloostermans verblijft alweer jarenlang in Barcelona waar hij schrijft aan een thrillerreeks en een reisgids heeft geschreven. Begin december keert hij echter terug in Antwerpen.

Uit het persbericht van Houtekiet:

Mark Cloostermans wordt de nieuwe uitgever van Houtekiet. Hij begint op 2 januari 2023. Samen met acquirerend redacteur Liesbet Depauw, de nieuw aangenomen acquirerend redacteur Maksim Marissen en de ook nieuwe Kimberly Maes als marketing- en productiecoördinator vormen ze het kernteam binnen de uitgeverij. Daarmee hebben we de versterking en verjonging van de uitgeverij afgerond. (…) Dat de boekenwereld voortdurend in verandering is, is geen geheim. Daar willen we met de nieuwe uitgever en de verjongde redactie meer dan ooit op inspelen. Mark Cloostermans kan met zijn ervaring, kennis en zijn interesse voor innovatie mee bouwen aan al de plannen van Houtekiet voor de nabije toekomst om de verhalen van auteurs op allerlei creatieve manieren onder de aandacht te brengen van de lezersmarkt. Met de versterking van het team en met de komst van Mark Cloostermans geloven we meer dan ooit in de toekomst van Houtekiet.