Het is een traditie geworden. Wanneer Herman Brusselsmans een nieuwe roman heeft geschreven (twee keer in een jaar), schuift hij aan bij De Wereld Draait Door. Zo ook vanavond. Hij bracht zelfs nieuws mee.

Niet langer gaat Brusselmans zich namelijk richten op zijn autobiografie. Hij vertelt in het programma:

Ik ga me richten op boeken over maatschappelijke onderwerpen, over de wereld waarin we leven. Ik denk dat ik de hele toestand rond Charlie Hebdo ga verwerken in een boek. Niet meteen, want het is allemaal te vers. Maar ook over hoe het allemaal zit tussen oost en west en de Islam en onze westerse kijk op de wereld. Ik heb eigenlijk nog nooit een maatschappelijk of politiek boek geschreven. Ik denk dat ik daar nu aan toe ben.

Brusselmans heeft ook al een titel: De overlevenden van geen enkele ramp.