Het nieuwe boekenpanel van De Wereld Draait Door heeft dit seizoen nu vier keer haar favoriete titels besproken. Nog vier uitzendingen te gaan tot de zomerstop. Reden om eens een voorzichtige balans op te maken van het panel nu we op de helft zijn.

Het is duidelijk: dit boekenpanel houdt van Nederlandse literatuur. In september, oktober én januari koos het panel voor een oorspronkelijk Nederlandstalige roman als Boek van de Maand. Eén keer, in november, was dat een non-fictietitel.

Maar al die aandacht voor Nederlandse literatuur was ook een eis van de DWDD-redactie. Ons bericht van eind augustus blijkt te kloppen. Van een betrouwbare bron hoorden we dat de DWDD-redactie een koerswijziging wilde. Het nieuwe boekenpanel moest meer oorspronkelijk Nederlandstalige literatuur gaan bespreken in de uitzendingen.

Het oude boekenpanel riep in de vorige twee seizoenen maar liefst twaalf vertaalde boeken uitgeroepen tot Boek van de Maand.