Het was een leuk extraatje van dit DWDD-boekenpanel: het bespreken van een vijfde boek. Een boek dat de uitzending nét niet gehaald heeft, maar dat volgens het boekenpanel toch de moeite waard is. Echter, dit seizoen gebeurt er helaas erg weinig met deze rubriek op de site van de Wereld Draait Door.

Maar voor de maand november wordt nu toch opeens weer een vijfde boek besproken: De pinguïnlessen van Tom Michell (uitgegeven door Thomas Rap). Panellid Veronie Snijder-Kramer draagt het boek aan. Ze schrijft:

De pinguïnlessen is een waargebeurd sprookje over de bijzondere vriendschap tussen mens en dier, dat bovendien goed geschreven is en waar je een warm gevoel van krijgt! Ook schoot ik tijdens het lezen van het boek diverse keren spontaan in de lach. Een pinguïn als huisdier lijkt onmogelijk, maar lees dit boek en je bent voor eeuwig ‘pinguïnadept’!