Ze was bekend als de vrouw van dichter Leo Vroman, maar ze schreef ook zelf gedichten onder haar meisjesnaam Georgine Sanders. Vandaag overleed ze op 94-jarige leeftijd in Fort Worth (Verenigde Staten). Op de Facebookpagina van Querido staat:

Tineke Vroman-Sanders was medisch antropologe en schrijfster. Tot diens dood in 2014 was ze getrouwd met de bioloog en dichter Leo Vroman, met wie ze enkele boeken publiceerde. Ze debuteerde als dichter onder haar meisjesnaam, Georgine Sanders, met de bundel ‘Het onvoltooid bestaan’ (Querido 1990). Haar recentste publicatie is de dichtbundel ‘Een huis om in te slapen’ (Querido 2007).

‘Het was een groot voorrecht met Leo Vroman te werken maar misschien nog een groter voorrecht om Tineke te leren kennen. Tineke is een vrouw zoals je ze maar weinig tegenkomt: wijs, lief, getalenteerd. Ik mis haar nu al en hoop dat ze ergens in wat Leo ‘het Systeem’ noemt hem weer terugvindt.’ Mirjam van Hengel, redacteur Querido

‘Tineke Vroman is vier generaties Querido-medewerkers zeer dierbaar geweest – omdat ze was wie ze was, omdat ze schreef wat ze schreef, omdat ze de muze was van Leo Vroman. Het boek van Leo en Tineke is nu definitief gesloten, al zullen ze, de eeuwig verliefden, blijven voortleven in onze herinnering.’ Annette Portegies, uitgever Querido