Eigenlijk zou de moederroman van Arnon Grunberg vorig jaar verschijnen op Moederdag, maar een paar maanden voor de publicatie overleed zijn moeder. De roman werd voorlopig voorzichtig uitgesteld naar 2016.

Uitgever Oscar van Gelderen (Lebowski) maakte gisteravond op zijn Facebook-pagina bekend dat de roman inderdaad dit jaar gaat verschijnen, op Moederdag, 8 mei.

Grunberg maakt voor deze roman weer een uitstap naar Lebowski, waar eerder De Joodse messias en Onze oom verscheen. Met het doel om een roman over zijn moeder te schrijven, trok Grunberg in het voorjaar van 2014 zelfs een aantal maanden bij haar in.

Dit jaar zullen meer boeken van Grunberg het licht zien. Bij uitgeverij Nijgh & Van Ditmar verschijnt het officiële debuut van Grunberg, De dagen van Leopold Mangelmann getiteld. En in najaar komt er een dagboek (Mijn vlegeljaren) van hem uit in de prestigieuze Prive-domein-reeks.